Stearinlys, peiskos og varme fra ovner er velkomne lyspunkter i de mørke vintermånedene. Lun innetemperatur er herlig når rimfrosten griper om vinduet. Dessverre er vinteren høysesong for boligbrann, mye grunnet økt bruk av varme- og lyskilder, som gir økt brannrisiko.
De siste årene har vi sett en kraftig økning i antall tunnelbranner. Flere og flere bedrifter og privatpersoner velger nå å gå til innkjøp av fluktmasker.
Med et utall av tilbydere og produkter kan det være vanskelig å vite hvilken brannslukker du bør velge til din husstand eller arbeidsplass.
Feiere og brannfolk har betydelig økt risiko for kreft og luftveislidelser. Riktig bruk av åndedrettsvern er nøkkelen for å beskytte mot sot, bek og kjemikalier.
I SG Safety får vi inn flere spørsmål vedrørende brannalarmer. Et raskt søk på "brannalarm" gir sprikende forslag til kjøp av- og anbefalinger til teknologi, formål og pris, for å nevne noe. Noen varslere er "smarte", andre måler temperatur, men ikke røykutvikling. En varsler går på strøm, mens den neste på batterier.
I mange tilfeller er det både økonomiske og sikkerhetsmessige gevinster ved å velge denne løsningen, såkalt objektbeskyttelse, fremfor preaksepterte løsninger, som f.eks. sprinkleranlegg. Ofte er det en eller flere enkeltstående objekter som utgjør størst brannfare.
Alvorlige ulykker som den siste tids branner i elektrisk ferge og parkeringsanlegg har satt fart på diskusjonen om brannsikkerhet i parkeringsanlegg samt egnede slukkemidler for litiumbatterier og elektrifiserte fartøy. I dag er vann det brukte slukkemiddelet for elbilbranner. Men det finnes et mer effektivt slukkemiddel på markedet.
Tidlig varsling av batterifeil med Li-ion Tamer deteksjonsanlegg for batterirom og UPS.
Fra 1. januar 2014 er det ikke lenger tillatt å bruke brannskum som ikke har HOCNF-godkjenning offshore. Selskaper som benytter brannvannkjemikalier uten HOCNF (Harmonised Offshore Chemical Notification Format), må søke dispensasjon innen 31. januar.